Терорист-самоубиец се самовзриви в банков клон в Исламабат, като отне живота на един от охранителите, предаде АП. Това е първият самоубийствен атентат в пакистанската столица от близо две години.

От полицията в града съобщиха, че терористът се опитал да влезе в клона на „Силк Банк", но бил спрян от охраната, при което задействал взривното устройство. „Изглежда като самоубийствен атентат, открихме главата и части от тялото на нападателя", заяви шефът на полицията в Исламабат.

Той добави, че един от охранителите е загинал на място, а други двама са били ранени при взрива. По думите му терористът-самоубиец е бил на 24-25 години.

Районът около входа на банката е сериозно пострадал от експлозията. Парчета човешка плът се виждат по земята, а даже по паркирани на малко по-голямо разстояние леки автомобили има щети.

Междувременно крайпътна бомба отне живота на поне трима пакистански войници и рани други трима в племенния район Вазиристан, разположен близо до границата с Афганистан. По информация на силите за сигурност, военните са проверявали за мини пътя, по който е трябвало да мине голям военен конвой.

Вчера друго взривно устройство рани трима мъже в селище, разположено близо до столицата. Според полицията, бомбата е стояла дълго време заровена под земята.