По време на специализирана полицейска операция на МВР във Варна е задържан микробус с тайник, в който са били открити 48 мастербокса с цигари.

След като са предприети издирвателни действия, са стигнали до склад в Западна промишлена зона – Варна. Складът е собственост на Транспортноспедиторска кантора ЕООД - Борислав Гуцанов.

В Транспортноспедиторска кантора ЕООД са открити още 510 мастербокса цигари, марка „Ракел", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той коментира, че след като фирмата е на Борислав Гуцанов, който е областен лидер на БСП във Варна, разбира защо социалистическата партия се изказва срещу акциите, насочени срещу контрабандата с цигари.

Наистина поздравявам органите на реда за това, че са открили стока, която най-вероятно наистина не е регламентирана и не е била това, което наистина е трябвало да бъде. Много е добре, че органите на реда си вършат работата, но ние нямаме нищо общо по какъвто и да е начин. Този склад е продаден от мен преди малко повече от 1 година.”, заяви от своя страна Борислав Гуцанов.

Той посочи, че за пореден път някой се опитва да замеси името му в скандал.. „Няма как моето име да има някакво участие в това. Дано да не е свързано с предстоящите избори”, каза лидерът на БСП във Варна.

По думите му, който и да е собственик днес на склада, той няма нищо общо със стоките в него. „Това е склад, който се отдава под наем и в него може да има 20-25 или дори повече наематели, които отговарят за стоката в дадените складове", добави той.

Междувременно стана ясно, че със случая се заема районната прокуратура в града.

Директорът на варненската полиция комисар Димитър Димитров поясни, че в хода на операцията е задържано едно лице, пътувало в буса с цигарите. Предстои прокуратурата да поиска удължаване на ареста на 45-годишния мъж от село Коньовец за 72 часа.

Припомняме, Борислав Гуцанов, бивш председател на общинския съвет във Варна и член на Изпълнителното бюро на БСП,  беше арестуван  миналата година при операция "Медузите" по обвинение в съпричастност към злоупотреба с пари на община Варна за закупуването на автобуси - нови и втора употреба в общината, като голяма част от средствата са отклонени към определени лица.