Столичната полиция предприема всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите преди, по време и след вечното дерби между отборите на „Левски” и ЦСКА. Мачът ще се играе утре, 21 април, от 16.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Униформените ще бдят за сигурността както на територията на стадиона, така и в целия град. Контролът ще бъде засилен особено на спирките на градския транспорт и на местата, на които се събират и на които съществува възможност да се засекат привържениците на двата тима.

Футболните запалянковци ще бъдат проверени два пъти - непосредствено преди стадиона и на самия вход. На територията на стадиона няма да бъдат допускани хора, които са в нетрезво състояние или носят забранени предмети и вещи, в това число и чадъри. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

За осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на запалянковците се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадиона.