Ловешкият окръжен съд постанови три години условна присъда с пет години изпитателен срок за 46-годишен софиянец, причинил по непредпазливост в катастрофа смъртта на възрастно семейство от Севлиево, съобщава Дарик.

Столичанинът трябва да се явява и на периодични срещи с пробационен служител през петте години на изпитание. Шофьорската му книжка пък се отнема за четири години.

Припомняме, катастрофата стана на 9 февруари т.г. на главния път София-Варна в района на село Български извор. Челно се ударили „Мерцедес" и „Трабант". Трабантът се обърнал на една страна и изгорял напълно. Загинали 68-годишният шофьор и 64-годишната му съпруга. Те са от Севлиево. Труповете на загиналите били толкова обгорели, че дълго време криминалистите не могли да установят пола им. Зад волана на „Мерцедеса" бил софиянецът. Той пътувал с майка си. Двамата се отървали невредими.

Ловешкият окръжен съд постанови още столичанинът да поеме разноските за адвокат на наследника на загиналите, които възлизат на 1000 лв., както и да плати малко повече от 1300 лв. на РУП - Тетевен, за направени експертизи.

В 15-дневен срок присъдата може да обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.