Съседи, приятели и роднини на актрисата Дженифър Хъдсън се събраха пред дома на семейството в Чикаго в знак на почит и съпричастност към загубата й.

Те организираха бдение със свещи в памет на убитите роднини на актрисата, съобщи АП.

Междувременно стана ясно, че от полицията в Чикаго смятат, че ще намерят достатъчно улики за разкриване на убийството на майката, брата и племенника на носителката на Оскар Дженифър Хъдсън. Следователите са убедени, че на двете местопрестъпления ще има достатъчно следи, които ще ги отведат до убиеца.

„Предполагам, че ще намерим някои улики, които ще ни отведат до убиеца", заяви говорител на полицията и допълни, че охранителните камери в града може би са заснели някои моменти, които биха могли да са от полза за разследването.

Дженифър Хъдсън беше с още 7 близки и роднини по време на идентифицирането на тялото на 7-годишния й племенник Джулиън Кинг. Тя трябваше да разпознае тялото на момчето чрез конферентна връзка.

Джулиън Кинг беше намерен прострелян в багажника на бял джип. С намирането на тялото му приключи тридневното издирване на момчето, което започна в деня на убийството на майката и брата на Дженифър Хъдсън.

Мотивите за тройното убийство все още не са ясни, съобщиха от полицията. Следователите определиха случая като „домашно насилие" след като разпитаха доведения баща на Джулиън. По-късно стана ясно, че няма достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения срещу него.

Припомняме, майката и братът на носителката а Оскар Дженифър Хъдсън бяха намерени убити в дома си в Чикаго, а малкият племенник на актрисата изчезна по същото време.

Полицията потвърди смъртта на Дарнел Донърсън (57-годишната майка на Хъдсън) и Джейсън Хъдсън, който е 29-годишният брат на актрисата.

Семейството призова хората да се обадят в полицията ако видят бял Шевролет от 1994 г. с илинойска регистрация.

По-късно актрисата обяви, че ще даде възнаграждение от 100 хил. долара на този, който върне жив и здрав племенника й.

Припомняме, по непотвърдена информация домашно насилие е причината за смъртта на майката и брата. Очакват се аутопсиите на роднините на американската актриса.

Съпругът на сестрата на Хъдсън - Уилям Балфър е втори баща на момчето и е бил пуснат под гаранция по време на събитията.

Смяташе се, че той е един от заподозрените, но поради липса на доказателства не може да бъде подведен под отговорност.

Балфър има седемгодишна присъда за предумишлено убийство, кражба и отвличане.

Дженифър Хъдсън спечели "Оскар" за най-добра поддържаща роля през 2007 г. за играта си в "Мечтателки".

27-годишната Хъдсън бе наградена и със "Златен глобус", и с награда от Гилдията на американските актьори.