БДЖ започнаха поставянето на над 50 000 стикера, указващи забраната за пушене във всички категории влакове, както и ограниченията във вида и размера на багажа, който пътниците могат да пренасят със себе си по време на път.

Стикерите, свързани със забраната за пушене във влаковете, представляват международно признатата пиктограма, представляваща запалена цигара, пресечена напречно с плътна червена ивица.

Два вида са стикерите, указващи, че във влаковете не се пуши.

Първият тип стикери са прозрачни, така че могат да се виждат от двете страни на прозорците, върху които ще бъдат поставени.
40 000 такива стикери ще бъдат залепени върху прозорците в купетата и стъклата на входните врати на вагоните, както и на прозорците в електрическите и дизелови мотриси.

Вторият тип стикери, свързани със забраната за пушене, са непрозрачни, като пиктограмата е изобразена на бял фон.
5 000 стикера от този тип ще бъдат поставени върху стъклата на купейните врати, в коридорите и предверията на вагоните, както и в санитарните възли.

В електрическите и дизелови мотриси се поставят и 1 100 стикера с надпис "Забранено пушенето във влака".

Стикерите с указания към пътниците за вида и размера на багажа, който може да се превозва във влаковете, съдържат и призив към клиентите да бъдат бдителни по отношение на съмнителни предмети, оставени без надзор.

Общо 5 000 такива стикери ще бъдат поставени в предверията и коридорите на вагоните, както и в дизеловите и електрически мотриси.

Информацията за вида и размера на багажа, както и призивът за бдителност, ще бъдат оповестявани и по радиоуредбите в гарите.