Още в първите дни, след като пое поста вътрешен министър Цветан Цветанов подготвя съкращения.

Днес МС ще разгледа преминаването на извънредните ситуации и гражданска защита под негово ръководство.
Това обяви вътрешният министър преди първото редовно правителствено заседание.

"Функционалността ще бъде запазена, но съкращения на хора ще има", категоричен е Цветанов.

За днес той е подготвил доклад, в който се посочва как структурите ще работят до промяната.

Генерален комисар в момента има. Това, което съм предприел е освобождаване на заместник-генералния комисар Минко Брайков, посочи вътрешният министър.

По думите му предприетото от кабинета "Станишев" намаление на заплати на министри, зам.-министри, шефове на агенции месец преди изборите е популизъм.

Според Цветан Цветанов реално съкращаване на разходите е по-малкия брой на заместниците в отделните министерства.

Румяна Желева ревизира посланически назначения.
Още...

Тепърва ще се установяват злоупотребите в екоминистерството. Това каза преди заседанието на МС Нона Караджова, министър на околната среда.

Абсолютен факт е, че са финансирани проекти, които са неприоритетни за страната, категорична бе тя.

Повече данни Караджова обеща да даде в следващите дни. Всички проекти на ведомството ще бъдат проверени, обеща новият екоминистър.

Здравният министър пък дойде на заседание без конкретни предложения. "Нека да видим какви решения ще вземем горе," коментира той.

"Ще разглеждаме това, което е като състояние, предложенията ще бъдат на по-следващ етап", заяви Божидар Нанев. Все още той се запознава със състоянието в здравното ведомство.

С 5% пък могат да бъдат съкратени разходите в МОН, обясни преди първото заседание на кабинета "Борисов" министърът на образованието Йорданка Фандъкова.

"Най-важното е, че образованието е сфера, която е оценена като важна и в стратегически план, и разбира се като антикризисна мярка", каза още тя.

Днес ще бъде разгледана мярка, която ще отмени постановление на предишния кабинет, което не е позволило решаването на принципите на делегираните бюджети.

Йорданка Фандъкова обяви, че трима ще са заместниците, на които ще разчита.

"Знаете, че министерството пое още една функция - политика за младежта, така че за средно образование, младежта и висше образование и наука ще има по един рсорен заместник-министър", обяви тя.

Утре на специална пресконференция ще бъдат обявени имената им.

...