След като от КТ "Подкрепа" сигнализираха по-рано днес на нарочна пресконференция, че български работници се трудят в японска компания при лоши условия, а именно - не се спазва междудневна и седмична почивка, не се отчита и не се заплаща извънредният труд и той надхвърля максимума от 150 часа за година, от компанията "Язаки България" пожелаха да опровергаят твърденията в писмо до редакцията на news.bg.

"Позволявам си да опровергая изнесената информация, тъй като същата не отговаря на истината.

Уведомявам ви, че „Язаки България" ЕООД е на българския пазар от 2006 г. и към момента е най-големият инвеститор в област Ямбол, като към настоящия момент осигурява работни места на над 4500 работници и служители в Ямбол и Сливен.

Дружеството при осъществяване на своята търговска дейност се води изцяло от стриктното спазване на законите в република България, в частност Кодекса на труда и неговите подзаконови нормативни актове, като осигурява на своите работници и допълнителни социални придобивки - транспорт до работното място, храна, работно облекло, медицинско обслужване и др.

Дружеството като структуроопределящо предприятие за региона е носител на наградата "Работодател на годината 2014", в категория „Работодател от реалния сектор, обявил най-много работни места за продължителна заетост и наел на тях кандидати от ДБТ".

Номинирани сме за Инвеститор на годината за най-значими инвестиционни проекти, реализирани през 2014 г. в област Ямбол, община Ямбол. Носители сме и на награда „Работодател 2009 г." на МТСП в категория „Работодател, обявил най-много несубсидирани работни места и наел на тях кандидати от дирекция БТ през 2009 г.", Награда за инвеститор за област Ямбол 2008 г., Годишна награда за принос за подобряване икономическата среда в община Ямбол за 2008-а.", завършва писмото, подписано от Харун Синан Кар - управител на "Язаки България" ЕООД.