Млечната кухня в Перник, чиято дейност временно бе преустановена на 21 юли, е изчистена, обработена и дезинфектирана. 
Изпълнени са всички предписания, каза шефката на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Елза Драгомирова.

Източникът на заразата вече е установен - носители на стафилококите се оказали работнички от персонала. Резултатите от направените изследвания на колектива, са показали наличието на стафилококи при три от жените, които работят в кухнята. Те са отстранени от работа и се лекуват. На тяхно място работят други три жени, които са преминали през необходимите изследвания и са здрави.

Целият персонал пък е преминал през нови обучения за възстановяване и опресняване на знанията.

Направени са и проби с приготвяне на храна и лабораторните изследвания са показали, че храната е чиста.
Детската кухня предлага на място предварително заявени от майките детски храни за деца от 3- месечна до 3- годишна възраст.