От прокуратурата на Германия обявиха, че Андреас Любиц, вторият пилот на падналия над Южна Франция самолет на Germanwings, е бил лекуван преди години заради склонност към самоубийство, съобщават световни агенции.

Прокуратурата в Дюселдорф уточни, че Любиц е бил подложен на психотерапия за няколко години преди да стане пилот, като лекарите тогава са отбелязали, че има склонност към самоубийство.

Преди няколко години, преди да се сдобие с лиценз за пилот, помощник-пилотът дълго време е бил подложен на психотерапевтично лечение заради видими склонности към самоубийство", отбелязаха от прокуратурата в Дюселдорф, където пилотът живееше.

Допълва се, че откакто е взел лиценз той не е показвал признаци на суицидно поведение или тенденция към агресия по време на посещенията си при лекари.

Не се уточнява конкретният период.

Иначе от прокуратурата подчертаха, че не могат да участват в спекулации относно мотивите на Любиц и че към момента все още не знаят какви са те.

Говорителят на държавното обвинение Ралф Херенбрюк каза, че разследващите все още не знаят какъв е бил мотивът на Любиц да разбие самолета и че няма някакви данни в здравния му картон, които да показват физическо заболяване.

Припомняме, самолетът изпълняваше полет от Барселона до Дюселдорф. Всички 150 души на борда загинаха.