Пуснато е движението по новия участък от Лот 4 на АМ „Струма" между Сандански и Кулата.

При буря и ураганен вятър новоизграденият участък бе инспектиран от премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

С пускането на участъка придвижването по направлението става по-бързо и безопасно, като вече няма да  преминава през намиращите се в близост до магистралата населени места. Така транзитният трафик вече няма да създава затруднения и да застрашава с инциденти жителите в тях.

По обекта са изпълнени около 90% от предвидените по договор дейности. В момента се изпълняват довършителни строително-монтажни работи. Изгражда се етапната връзка за включване на движението от път I-1 в трасето на магистралния участък Сандански - Кулата. Изпълняват се и пътните връзки „Петрич-Кулата" и „Кулата-Петрич" при пресичането на път III-198 Петрич- Златарево с аутобана.

Премиерът Борисов уточни, че до 15-20 дни ще приключат довършителните дейности по Лот 4. Важно е, че хората след 1 час ще могат да карат спокойно и този тежък трафик да се улесни, заяви премиерът, като похвали работниците, че са полагали асфалт при 47-градусови жеги.