Съветът за сигурност на ООН изрази съжаление за подновените боеве в Ивицата Газа и призова Израел и палестинците да възобновят преговорите, съобщава „Аарец".

Припомняме, във вторник бе нарушено временното примирие, след като бяха изстреляни ракети от Газа към Израел. Еврейската държава от своя страна поднови бомбардировките.

„Хамас" предупреди, че ракетните атаки ще бъдат насочени към израелските стратегически интереси, включително летище „Бен Гурион". Групировката предупреди западните самолетни компании да не летят до израелското летище. От своя страна премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обеща да бъде нанесен сериозен удар на „Хамас".

Междувременно от въоръженото крило на „Хамас" обявиха, че трима от неговите командири са загинали при израелски въздушен удар, нанесен рано тази сутрин в Рафия, в южната част на Ивицата Газа, предаде „Франс прес". Общо са загинали 8 души.

Израелските военни не са коментирали убийството на командирите. „Хамас" обяви имената им: Мохамед Абу Шамала, Раед ал Атар и Мохамед Бархум. Организацията поясни, че те са загинали след бомбардиране на къща в южния град Рафия.

Вчера Израел се опита да елиминира топ командира на „Хамас" Мохамед Дейф, но не успя. При опита на Израел загинаха жена му и 7-месечният им син.

Палестинските власти обявиха, че най-малко шест палестинци, включително 4 деца, са загинали при атака на Израел в Газа днес.

2 050 палестинци са загинали от началото на сблъсъците.

Повече от 175 ракети и снаряди са били изстреляни към Израел във вторник и сряда. В отговор на това Израел е поразил 110 цели в Газа. Палестински официални лица информират за 22-ма загинали и над 100 ранени.

По-рано огромно палестинско знаме бе спуснато в Ню Йорк от моста в Манхатън над река Ийст ривър, предаде ИТАР-ТАСС. Акцията е в знак на протест срещу военната операция на Израел в Ивицата Газа. Знамето е останало провесено в продължение на половин час, преди да бъде свалено от полицаите.