Стотина души - студенти, преподаватели и обикновени граждани - се събраха на протест пред сградата на МВР, като реакция на вчерашните събития около Народното събрание.
Припомняме, антиправителствените протести ескалираха и опитът за пълна блокада на парламента завършиха със сблъсъци и арестувани граждани, като според голяма част от протестиращите полицията е превишила правата си и е употребила насилие в опита си да охранява депутатите.

Първи пред сградата на Вътрешното министерство дойдоха 30-тина преподаватели, които остро осъдиха действията на полицията, тъй като според тях служителите на реда са биели техни студенти без основание, като, за да докажат думите си, се раздаваха и снимки на пострадали, най-вече онази, която вчера опозицията от ГЕРБ показа и в Народното събрание.
Преподавателите протестират и срещу незаконно големия обграден периметър около сградата на парламента, както и този около МВР днес. Десетки полицаи са обградили цялата градинка пред ведомството, като не се допуска преминаването от ул. „Шишман" чак до „6-ти септември".

Малко след началото на протеста към преподавателите се присъединиха и група ранобудни студенти, които също изразиха възмущението си от вчерашните действия на полицията и поискаха оставка на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Студенти и преподаватели получиха и подписаха бланки с еднотипни сигнали до МВР, в които питат защо голяма част от полицаите вчера не са носели опознавателни знаци и са отказвали да се легитимират. Недоволните граждани смятат, че по този начин, при евентуален конфликт и превишаване на техните пълномощия, няма начин те да бъдат преведени под отговорност.
Десетки копия на сигнала бяха подписани на място от присъстващите, след което полицията позволи един от подписалите се със своите имена да внесат сигнала в министерството.

Сред присъстващите, освен популярни противници на правителството на Пламен Орешарски като проф. Калин Янакиев и други негови колеги от Софийския университет, присъстваха и представители на Реформаторския блок в лицето на ген. Атанас Атанасов, Найден Зеленогорски, д-р Ваньо Шарков и Йонко Грозев от Движение "България на гражданите.

След като внесоха своите сигнали, по-голямата част от протестиращите се насочиха обратно към НС, за да продължат протеста там. Част от преподавателите, бяха недоволни от темповете, с които полицията ги пропуска и обявиха, че ще запалят демонстративно листата, но в крайна сметка това не се случи и те успяха да ги внесат.