За пореден път Софийският градски съд (СГС) отложи решението си дали да предаде Евелин Банев - Брендо на румънската страна, където срещу него също има повдигнати обвинения. Днешното заседание бе отложено за 16 декември от 14 часа.

Съдът постанови, че за следващото заседание трябва да бъде изискан оригиналът на постъпилия отговор от втора наказателна колегия в Букурещ.

Съдебният състав поиска още да бъде направена и актуална справка на висящите наказателни производства срещу Брендо. За сметка на това от румънската страна няма да бъдат искани отново гаранции, тъй като стана ясно, че такива вече са дадени.

Самият Брендо отказа всякакъв коментар пред медиите, както обикновено. В началото на заседанието обаче той не стана – както е редно, при влизането на съдебния състав, като адвокатът му обясни това с лошото му здравословно състояние.
По думите на защитника соченият за кокаинов крал има проблеми с бъбреците.

Припомняме, Брендо е с присъда у нас за пране на пари и 20-годишна присъда в Италия за трафик на хероин, като и двете в момента се обжалват, а Банев е в Централния софийски затвор.