И миналата вечер столичани се събраха пред сградата на Министерски съвет в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски.

Демонстрациите продължават вече 31 дни. Числото явно вдъхнови някои от вчерашните протестиращи да изработят плакати с надписи „Предизвестието изтече, договорът е прекратен. Оставка!"

Междувременно стана ясно, че 150 хил. от цялата страна са се подписали в подкрепа на премиера и кабинета
Още...

Група демонстранти акцентираха върху събитията от 1997 година, като предричат тогавашният сценарий да се повтори.
Техните плакати гласят „Орешарски, припомнете си съдбата на Николай Добрев!", както и „Орешарски, българска кръв ли искате да се пролее?".

По традиция малко след 18,30 часа виковете „Оставка", „Мафия" и „Червени боклуци" огласиха площад „Независимост".

Някои от протестиращите споделиха мнението си, че правителството не може да реши проблема на народа, защото самото то е основният проблем.

По традиция в първия час на площада имаше малко хора, които се увеличават, когато митингът тръгне на редовното си шествие из центъра на София.
Към 19.30 часа МВР съобщи, че на площада има около 1500 души.

Малко преди 20 часа, шествиетo пoe към НС. Пред първите редици бе опънат транспарант, призоваващ „Време е да изметем боклука".

Само няколко минути по-късно се наложи полицията да се намеси, за да изведе няколко младежи, които самите протестиращи нарочиха за провокатори. Походът на недоволните премина без други инциденти.

По данни на МВР, демонстрантите към 20 часа вече са 4500 души.

Освен българските знамена, които хората носят със себе си, те издигнаха и плакати, гласящи „Когато системата е кражба - смени системата" и „Един народ срещу едно правителство".

Шествието продължи към Орлов мост като движението там  бе блокирано.

То премина с ръкопляскания покрай сградата на Френското посолство на ул. "Оборище" по врме на приема по случай френския национален празник. Протестиращи са оставили цветя в знак на съпричастност с тежката влакова катастрофа в страната.

След това протестът се раздели на 2 лъча, като едната част от хората се отравиха към Съдебната палата, където се чиха освирквания, а другите се върнаха пред НС.

Орлов мост отново бе блокиран, но към 22.40 часа движението по него беше възстановено.