Белгийската полиция отправи апел към медиите да прекратят публикуването на информация за операциите, които се провеждат в Брюксел, предадоха информационните агенции.

Тази вечер в местните медии се появиха информации за нова акция в центъра на белгийската столица и в районите Етербек и Моленбек, без да се позовават на официална информация. Стана ясно, че целият Моленбек е бил отцепен.
Телевизионния канал RTBF съобщи, че органите на реда провеждат безпрецедентна операция с обиски и арести, насочена срещу лица, застрашаващи сигурността на страната.

Съобщава се, че 16 души са задържани при операцията. Според изданието „Derniere Heure", единият от тях е ранен. Не са открити оръжия и боеприпаси.
Основният заподозрян за атентатите в Париж от 13 ноември - Салах Абдеслам, не е сред арестуваните.

От своя страна федералната полиция на Белгия публикува обръщение в акаунта си в Twitter, което гласи: „В интерес на сигурността, не съобщавайте нищо в социалните мрежи за операциите на полицията в Брюксел."

След това редица медии съобщиха в своите профили в Twitter, че изпълняват молбата на полицията.

„По молба на федералната полиция прекратяваме излъчването на информация за провеждащите се в Брюксел операции", - заявяват от телевизионния канал RTL.

Белгийското издание „Soir" също съобщи, че спира да съобщава такава информация, а „Libre" отбелязва ,че спира да информира за действията на полицията в Брюксел, „както и всички редакции".

Припомняме, в Брюксел остава в сила най-високото - четвърто ниво, за заплаха от тероризъм.
Премиерът Шарл Мишел съобщи, че поредната оценка за нивото на опасност ще бъде направена в понеделник, 23 ноември.

В първия ден от новата седмица метрото в Брюксел няма да работи. Всички училища и университети в белгийската столица ще останат затворени.
Властите съветват гражданите да не излизат от домовете си, ако няма крайна необходимост.