Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдите на подсъдимите за убийството на Севиля Райчева. Антон Ангелов и Янка Младенова са осъдени на десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим за това, че са извършили убийство на 19-годишната Севиля Райчева през май 2011 г. в София. На 30 юни 2014 година присъдите им бяха потвърдени от Софийския апелативен съд.

Припомняме, на първа инстанция Антон получи 10 години ефективна присъда, а Янка бе оправдана. Впоследствие апелативните съдии постановиха тя също да бъде задържана.

Жестокото убийство бе извършено в столичния кв. „Люлин". Според държавното обвинение Ангелов и Младенова са влезли в дома й, когато Севиля била сама.

Решението на касационните съдии е публикувано с днешна дата на сайта на институцията.

Касационното производство е образувано по три депозирани жалби срещу въззвината присъда от граждански ищци и частни обвинители, както и от адвокатите на обвиняемите.

Според касационната инстанция и трите жалби са неоснователни и присъдата на Софийския апелативен съд е правилна и законосъобразна, се посочва в мотивите на съда.