Ще поискаме делото за убийството на сестрите Белнейски да бъде върнато заради процесуални нарушения. Това заяви единият от защитниците на осъдения вчера на доживотен затвор без право на замяна Лазар Колев Димитър Марковски.

Той не пожела да уточни какви са конкретните процесуални нарушения, но допълни, че не се малко и ще бъдат подробно описани в жалбата, която ще подадат до Пловдивски апелативен съд

Лазар Колев бе признат за виновен в това, че на 28 януари 2006 година е изнасилил и убил в района на Пазарджик Росица Белнейска, а след това е изнасилил, блудствал и убил и сестра й Христина в местността „Грамадите" край Брацигово.

Очаквахме Пазарджишкият окръжен съд да уважи искането ни за експертиза за автентичността на ноктите на двете момичета, каза още Марковски, цитиран от Фокус.

Той допълни, че обмислят да поискат и повторна ДНК-експертиза за установяване профила на убиеца. Според експерта, извършил първата - Иван Иванов, е изхабен целият генетичен материал от поднокътното съдържимо.

Това на практика означава, че повторна ДН- експертиза е невъзможна, което от своя страна оставя в сила съмненията за грешка, подчерта адвокатът.