emaxpress
В София задържаха известните автоджамбази Чичо Цък и Кремката, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските служители работили по сигнал, получен към 18.10 часа снощи. По първоначални данни двама мъже са забелязани около гараж на улица „Георги Минчев " в София.

След проведени заградителни действия служителите на реда заварили в гаража 40-годишния Радослав Цукровски - Чичо Цък и 47-годишния Д.П., в момент, в който набивали на откраднат и обявен за издирване лек автомобил „Хонда" друг номер на рамата. След направена справка в МВР станало ясно, че автомобилът е откраднат и обявен за издирване на 7 юни.

На място е извършен оглед, при който са открити и иззети различни инструменти за заличаване и пренабиване на идентификационни номера на рами на автомобили, както и две регистрационни табели от лек автомобил „Тойота", който е в процес на установяване.

Двамата са задържани в рамките на 24-часовата полицейска мярка, по случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Чичо Цък е известен на полицията с множество криминални прояви и заявителски материали, свързани с кражби и грабежи на автомобили, искане на откуп, изтърпявал е едногодишна присъда. Той беше задържан през април миналата година.

Кремката също е регистриран за кражби на автомобили и документни измами.