Пак ги бихме. Оттук нататък ще започне промяна в страната.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на официалната пресконференция в НДК, след като приключиха евроизборите във всички страни от ЕС.

Отново сме първа политическа сила в страната, подчерта Борисов, но категорично отказа да коментира действията на ГЕРБ в посока управление на страната и създаване на евентуални коалиции.

Лидерът на ГЕРБ няколко пъти подчерта решението на ГЕРБ за самостоятелно участие в изборите и програмата максимум - самостоятелно управление на страната.

Борисов разтълкува неучастието си в предизборната кампания като белег, че ГЕРБ не е лидерска партия.

Благодаря на хората, които гласуваха. Честитя на Калфин второто място, заяви той.

Стига сте плашили хората, стига сте плашили пенсионерите - те не са само ваши, те са и наши.
С тези думи лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към опонентите си малко след обявяването на предварителните резултати от изборите за Европейски парламент.

Аз исках да ги бия с един глас, да ги боли много. Партията се справя добре, заяви Бойко Борисов в отговор на въпроса стига ли му победата.

"Профилът на нашия избирател е ясен - това са младите хора, хората на средна вързраст, работещите хора", посочи още лидерът на ГЕРБ и изтъкна, че от тук нататък ще започне промяната в България, убеден е Бойко Борисов.

Вик от публиката прекъсна пресконференцията на ГЕРБ - "Ченге си, ченге ще си останеш", а Борисов каза още, че по време на кампанията срещу тях са вадени лъжливи компромати.
Колкото повече компромати извадят срещу нас, толкова повече ще печелим, убеден е Борисов.

Относно евентуална обща кандидатска листа с мажоритарни кандидати със синята коалиция, той посочи, че това ще се коментира след анализи в структурите на отминалите днес избори.
Бойко Борисов обаче е убеден, че партията ще получи достатъчно мнозинство на следващите избори.

Ние за разлика от тройната коалиция се борим сами и искаме сами да носим отговорност, заяви още столичнияат кмет. По думите му хората ще кажат дали е нужно управение ГЕРБ - Синята коалиция.

Той бе категоричен, че няма да има коалиция с АТАКА, която била неприемлива за евроалтантическите ни партнори.