Във връзка с вчерашната спецакция срещу група за разпространение на кокаин в София и Кюстендил, покуратурата издирва небезизвестния Христофорос Аманатидис - Таки, Ицо Исуса, Любомир Костадинов и Александър Пацов.

Относно Таки, данните са, че миналата година е напуснал страната. Издадени са заповеди за задържането му.

Ако Таки е в България, би трябвало да бъде задържан, ако е на територията на ЕС също би трябвало да бъде задържан, обясни наблюдаващият прокурор по делото Магдален Малинов от ВКС.

По данни на прокуратурата обаче по всяка вероятност Таки е в ЮАР.

От прокуратурата са категорични, че групата е наказателна бригада и не играят на дребно, не са улични дилъри.

Производството е образувано през февруари тази година, обясни Малинов. Той изтъкна, че сравнително бързо участниците в групата са задържани. Аз съм убеден, че и Исуса скоро ще бъде задържан, каза още Малинов.

За разплитане на случая са използвани СРС-та. Мисля, че обвинението ще издържи срещу тези лица, убеден е Малинов. Той каза още, че по делото има анонимни свидетели.

Шест лица са обвиняеми след вчерашната полицейска операция. Това са Свилен Николов, Цветан Миленов - Църи, Владимир Иванов, Васил Христов, Асен Китанов - Психото и Васил Христов.

Задържани са за 72 часа като обвинението е за организирана престъпна група. Освен в разпространението на наркотични вещества групата се е занимавала и с причиняването на леки и тежки телесни повреди.