В момента службите ни работят срещу Русия, а не срещу радикалния ислям. Това заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в предаването на Мартин Карбовски по ТВ7. Службите ни след влизане в Западния блок са блокирани, за да не работят срещу радикалния ислям според националиста. По думите му службите ни работят срещу врага, посочен от САЩ. Сидеров критикува членството ни в НАТО и ЕС, от което нямаме ползи, нито пък прилив на чужди инвестиции, по думите му. Атакистът отново коментира, че страната ни е трябвало да наложи вето на санкции срещу Русия.

Путин е истински държавник, смята Волен Сидеров. От една разпаднала се страна при Елцин, направи Русия държава, допълни той. За нас е противопоказно да сме във вражда с Русия, това е вредно за България и за Европа, смята още лидерът на „Атака". По думите му сега ЕС е подвластен на САЩ. Битката в следващите години ще е за еманципацията на ЕС от Америка, убеден е Сидеров. Превратът в Киев бе направен от американски фондации, каза още той и застана зад действията на руската страна за украинската криза. Русия е много по-естествен съюзник на ЕС, отколкото Турция, подчерта националистът. Русия и ЕС заедно ще станат първа световна сила, според мнението на Волен Сидеров.

Ще имаме представители в Европарламента, категоричен е лидерът на „Атака", попитан за предстоящия вот на 25 май. Той като водач на листата на партията иска дебат с останалите лидери. Защо не намери смелостта да бъдеш българският Орбан?, този въпрос Сидеров би задал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него експремиерът е имал всички шансове да бъде родният Орбан, а не послушник на колонизаторите. Що се касае за подкрепата му за кабинета на Пламен Орешарски, той заяви: „Запазих стабилността, достатъчно е да знам, че съм бил прав".