Ловешкият окръжен съд остави за постоянно в ареста 28-годишния шофьор, който прегази деца край угърчинското село Лесидрен, съобщава БНР.

Ловешките магистрати уважиха исканата от прокуратурата мярка.

Адвокатът на обвиняемия Филип Михайлов заяви, че мярката ще бъде обжалвана в законния тридневен срок.

Съдът е счел, че от събраните доказателства може да се предположи, че обвиняемият е автор на престъплението. Освен това магистратите са счели, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокат Маринов смята, че като обвиняем за смъртта на двете деца трябва да бъде привлечен и свидетелят Ален Асенов.

Припомняме, при автогонка край селото бяха пометени три деца, две от които загинаха. На място издъхна 16-годишната Велислава Цанкова от Троян, а по-късно в „Пирогов" от травмите си почина и връстникът й Марино Цветанов. В университетската болница „Света Анна" в София продължава лечението на 15-годишната Петя Божкова, като състоянието й е стабилизирано.

Пред „Ловеч медия" кметът на Лесидрен Борис Нешев е съобщил, че Марино Цветанов ще бъде погребан в местното гробище днес. В селото за днес е обявен и ден на траур.

Деца от селото ще подемат инициатива за набирането на средства за градежа на паметник на лобното място на Велислава и Марино. Кметът също ще се включи в инициативата.