От Еврокомисията направиха официално опровержение на информациите в някои наши медии, че български авиокомпании няма да бъдат включвани в актуализирания „черен списък" на Евросъюза.

Говорителят на Еврокомията по проблемите на транспорта Микеле Черконе, на когото се позовават въпросните български медии заяви, цитиран от БНР:
„Официално отричам цитатите, които са ми приписани от някои български медии, според които е било взето решение за определени български авиокомпании във връзка с преоценката на „черния списък"на авиационните оператори, забранени в Евросъюза".

Никога тези медии не са се свързвали с мен по този въпрос и не съм им давал каквито и да било изявления, заяви Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по транспорта Жак Баро.
Утре приключва тридневното заседание на комисията от експерти по авиационна безопасност в Брюксел, но към момента не са взети никакви решения, било във връзка със забрана на български авиокомпании, било по отношение на предпазната клауза, наложена на българската авиация.

Микеле Черконе подчерта,че няма определен срок за решение по тези два въпроса и преопределянето им на този етап е само и единствено спекулативно.