Хасковският окръжен съд определи днес постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на началника на митницата в Свиленград Тодор Караиванов, съобщава БТА.

Той е обвинен за вземането на подкупи, като е използвал служебното си положение.

Припомняме, Тодор Караиванов беше арестуван на 28 януари при операция на Специализираното звено за борба с корупцията на Софийската градска прокуратура и ДАНС.

Тодор Караиванов каза пред журналисти, че всичко, което се случва, е много провокативно и е насочено срещу него. Според него всичко се дължи на това, че е засегнал големи финансови интереси в "сивата икономика".

По думите му сигналите, подадени срещу него от собственици и управители на транспортни фирми, са подадени от "оперативно интересни лица".

Решението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Тодор Караиванов управлява за втори път Свиленградската митница от ноември 2014 г. Той бе върнат във свиленградската митница от агенция „Митници", като замени временно изпълняващия длъжността Боян Тодоров.

В края на август 2014 г. със заповед на Ваньо Танов бе обявен конкурс за длъжността началник на Митница-Свиленград. До последния кръг на конкурса беше допуснат точно Тодор Караиванов, Няколко дни преди ареста си той получи награда за висок професионализъм лично от Ваньо Танов.