Антимафиоти иззеха над тон и половина марихуана от плевня в петричко село. В хода на акцията освен наркотика от къща в с. Стара Кресна служителите на сектор БОП са иззели и оръжие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Антимафиотите проверили къща и прилежащи постройки в петричкото с. Скрът, стопанисвани от 65-годишния Г. Ц. В плевнята му екипът открил 1500 кг сухи зеленокафяви съцветия, реагирали при теста на канабис. В двора край стопанската сграда са намерени 5 корена от същото растение с височина 2,50 м, общо към 80 кг. За случая е уведомена Районна прокуратура - Петрич.

В хода на акцията е претърсен и имот в с. Стара Кресна, община Кресна. Къщата с двора и селскостопанските постройки към тях обитават 49-годишният Н.Б., жител на с. Черниче и баща му Б.Б. на 80 години, който живее в с.Стара Кресна. При претърсването антимафиотите иззели 10,7 кг сухи и 3,6 кг зелени съцветия канабис, незаконно притежавани ловни и бойни патрони от различен калибър, самоделен боен пистолет, пригоден да стреля с патрони за АК - кал. 7,62 мм.