26 полицаи са били приети в болница в резултат на сблъсъците в лондонския район Тотнъм тази нощ, съобщават британски медии.

В лондонския район тази нощ са започнали масови улични безредици.

В уличните протести са се включили над 300 жители от района, които били агресивно настроени към полицията. Те са хвърляли срещу силите на реда камъни и бутилки със запалителна смес.

От пламъци са били обхванати две полицейски коли, двуетажен автобус, както и магазин, разположен до мястото на инцидента. В района на безредиците са разположени подразделения на Скотланд Ярд и пожарни бригади.

Безредиците са в отговор на действията на полицията, която застреля в четвъртък 29-годишния Марк Дакгън, баща на 4 деца. Силите на реда са се опитали да го задържат докато той пътува в такси, устройвайки гонка. Той обаче е открил огън и при престрелката е бил убит.

Тази нощ десетки хора от района са се събрали пред полицейското управление на улица „Хай Роуд" в лондонския квартал, за да настояват за „справедливост".

С настъпването на нощта две полицейски коли, паркирани на около 200 метра от управлението, са били преобърнати. По-късно един автобус е бил подпален и протестиращите са чупели витрините по улицата и са хвърляли коктейли "Молотов". За овладяване на ситуацията в района са били изпратени полицейски части за борба с безредиците.