След голяма пауза, утре, 26 март, от 19:30 ще се състои първото издание на легендарната сред любителите на истории и стендъп комедията „Лигата на разказвачите".
Столичният клуб „Опера кафе" ще бъде мястото, където всеки месец ентусиасти от цялата страна ще се събират, за да слушат и разказват истории. Писателите Богдан Русев и Радослав Парушев ще открият новото издание на Лигата.

„Лигата на разказвачите" е проект, създаден от журналистката Катя Атанасова през 2005 г. Тя предоставя поле за изява на всички, които имат желание да разкажат нещо интересно или просто да слушат историите на другите.

Записването за новата Лига става на място. Ще бъдат изтеглени имената на 10 души, които ще се изявят като разказвачи. Пет минути е времето, с което разполага всеки участник, за да спечели симпатиите на журито и публиката.

Темата за всички истории се обявява седмица преди събитието на „Фейсбук" страницата на „Лигата на разказвачите". „Смяна на местата" е темата на предстоящата среща.

Журито, член на което е и създателката на инициативата Катя Атанасова, ще определи и победителя в утрешното издание. Наградата за най-добрия разказвач е сума от 100 лв. Специална награда е подготвена и за любимеца на публиката.