Най-големият син на Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам опроверга слуховете, че е избягал от Либия и че ще се предаде на Международния наказателен съд в Хага.

В писмо адресирано до новинарската агенция „Севън дейс нюз" той заявява, че „неговото бойно поле е Либия, войници на съпротивата действат и скоро ще получат конкретни инструкции".

В него той призовава сътрудниците на политическите и военни структури на Либия, както и органите на реда „да са готови за съпротивата на армията на освобождението".

Той вярва в победата във войната - отбелязва в писмото - независимо от изгубената битка със силите на НАТО.

Днес водим сражение с разнородни отряди, които започват да воюват помежду си и да се избиват един друг. А ние само ще довършим останалото".

Без подкрепата на НАТО те изгубиха силата си, сега са разнородни групи военни, които се сдобиват с военни трофеи грабейки цивилните либийци", обяснява ал-Ислам.

В момента „в Либия цари хаос.Скоро всички либийци ще се убедят, че трябва да се присъединят към съпротивата, за да освободят и възстановят страната", подчертава синът на Кадафи.

В писмото се посочва, че всички участници в съпротивата ще получат директни указания и всяка група ще знае какво да направи при изпълнение на националния дълг.

В сряда главният прокурор на Международния наказателен съд Луис Морено Окампо призова членовете на ООН „да направят всичко по-силите си", за да спрат ал-Ислам да напусне Либия.

Припомняме, че преди около седмица Окампо заяви, че е разговарял индиректно с ал-Ислам, който е желаел да се предаде.