Да се премахне паркингът на депутатите пред сградата на Народното събрание, настоява общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки, цитиран от Дарик. Зам.-председателят на партията предлага Синя зона да има само в периферията на площада.

По думите му, преградите на паркинга там са махнати, но все още е на мястото си полузаконната фирма на „Служебен абонамент".

Друго от предложенията на Ангел Джамбазки е да се закрие паркингът пред сградата на Партийния дом, където все още не са премахнати дори загражденията.

Джамбазки внесе и доклад за премахване на незаконните прегради пред посолствата и консулствата в София, което е прието единодушно от съветниците в комисията по транспорт.

„Трябва да се махнат бариерите и преградите от „Московска" пред посолството на Обединеното кралство, пред консулството на САЩ на „Велико Търново", пред тротоара на бул. „Васил Левски" пред Република Турция, на Фредерик Жолио-Кюри пред посолството на федералната република", уточни общинският съветник.

Той предлага целият площад пред НС да остане пешеходен, за да могат хората спокойно да се разхождат и да се запознават с околните забележителности. За паркинга Джамбазки ще настоява да се урегулира въпросът със служебния абонамент.

В момента паркингът се ползва по споразумение, но то може лесно да бъде премахнато с решение на СОС, уточни зам.-председателят на ВМРО.

В отговор на журналистически въпрос къде ще паркират депутатите, ако решението бъде прието, Джамбазки уточни, че всеки от тях може да ползва синята зона като уточни: „Кратко текстово съобщение на съответния номер и паркира срещу сумата от 1.20 лв."