След като вчера топола падна в центъра на София и за щастие нямаше ранени, днес наш читател ни информира за аналогичен случай. Инцидентът е станал преди десетина дни пред градинката на бл.79А в Младост 1.

Пред блока, в който живея, падна една 25 метрова топола. Дървото падна върху улицата пред блока. За щастие само в една от колите, ударени от дървото, имаше жена, която не пострада сериозно, съобщава читателят на news.bg. Тя обаче се е уплашила много.

Читателят ни разказва още, че хората от блока са сигнализирали на спешния телефон 112. След около 10 минути на мястото е пристигнал автомобил на пожарната. Дървото е нарязано и оставено на улицата. Казаха да се събираме и да разчистим улицата, защото това не било тяхна работа, посочва той. Хората от блока са събрали нарязаните парчета дърво и са ги преместели в близката градинка.

Помолихме пожарникарите да изрежат и съседното дърво, защото е напълно сухо и е въпрос на време да падне. Отговорът беше, че има други, които да се занимават с този въпрос, допълва читателят ни. Споделя още, че е притеснен за детето си, което често се разхожда с майка си в градинката с опасната топола.

Нарязаното дърво все още се намира в междублоковото пространство и освен ако не дойде някой пресметлив български гражданин от ромски произход да го отнесе, едва ли ще бъде преместено от там, обясни още мъжът.
По думите му в района има и други опасни изсъхнали дървата.

News.bg информира Столична община, които подадоха сигнала към "Зелени системи", отговарящи за опасните дървета. Очакваме разрешение на въпроса.