Около 400-500 души, предимно младежи, се събраха пред столичния НДК за традиционния Луков марш, чиято кулминация е на моста „Чавдар".
Той се организира от последователите на известния с антисемитските си възгледи ген. Христо Луков.

Повечето от присъстващите младежи са облечени в черни дрехи. Те развяват българския  трибагреник и черни знамена. По-малка чест от участниците в марша са пенсионери. На минувачите се раздават брошури с образа на генерал Христо Луков.

Шествието потегли с биене на барабани и запалени факли по бул. „Витоща".
Момчета носят голям транспарант с образа на Христо Луков, а две момичета - погребален венец.

Маршът се съпровожда от засилено полицейско присъствие.

Събитието предизвика реакцията на Европейската мрежа срещу расизма, която настоя Луковият марш да бъде отменен. Позицията на организацията е, че той  е  свързан с пропаганда на расизъм и неонацистки идеи.

Бяха изпратени протестни писма са изпратени до столичния кмет Йорданка Фандъкова, постоянното представителство на България в ЕС и Омбудсмана на Република България Константин Пенчев.

Ген. Хрлсто Луков е министър на войната в правителството на Георги Кьосеиванов през периода 1935 - 1938 година.
Преди България официално за застане на страната на Германия във Втората световна  война Луков прави опити да организира военен преврат с помощта на Гестапо.

Според възгледите на ген. Луков, законодателството в България не е било достатъчно антисемитско и се борил за закони, по-близки до тези на Хитлер.

От 1942 г. е ръководител на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ).