Руските власти одобриха антикризисен план. Мерките са разчетени за година и предвиждат увеличение на бюджетните разходи и нови структурни реформи, заяви руският финансов министър Антон Силуанов, цитиран от ТАСС.

"Вчера бяха проведени съвещания в ръководните органи на страната, които приеха антикризисния план. В рамките на неговата реализация не се предвижда увеличаване на бюджетните разходи, напротив очакваме техния обем да бъде по-малък от първоначално запланираните", заяви министърът.

Силуанов добави, че всички ресурси, които ще бъдат заделени за този план, ще бъдат намерени за сметка на антиризисния резерв, предвиден в бюджета. Неговият размер в началото на годината е бил 193 млрд. рубли, а сега, след приемането на някои решения за неговото използване, е в обем 170 млрд. рубли.

Също така, по думите на министъра, са намерени вътрешни резерви в съществуващите държавни програми. Ще бъдат предложени мерки за преразпределение  на тези ресурси, които да се концентрират в най-важните направления.