Над 1600 души са подкрепили петиция в интернет до главния прокурор Борис Велчев, в която се настоява да бъде свален имунитетът на Волен Сидеров.

Досега 1680 души са се подписали под искането лидерът на "Атака" да бъде привлечен под наказателна отговорност заради акцията на партията му срещу мюсюлманите пред джамията в София на 20 май.

В петицията се казва: "Уважаеми г-н Велчев, на 20 май група привърженици на политическа партия „Атака", водени от нейния лидер Волен Сидеров, осъществиха непредизвикано нападение над богомолци в джамията на гр. София. Поругани бяха правата на български и чужди граждани свободно да изповядват своята религия, имаше ранени. В съгласие с Конституцията на Република България и законите на страната, охраняващи правото на свобода на словото и съвестта, както и в съгласие с разпоредбите на Наказателния кодекс, насочени срещу разпалването на междуетническа и междуконфесионална вражда, моля да се обърнете към Народното събрание на Република България с искане да бъде свален имунитетът на народния представител Волен Сидеров и същият да бъде привлечен към наказателна отговорност за организирането и осъществяването на днешното нападение над мюсюлманския храм в София".

Малко след инцидента Българският хелзинкски комитет също изпрати писмо до главния прокурор Борис Велчев и до вътрешния министър Цветан Цветанов, с което настоя да бъде разследвано участието на "Атака" и Волен Сиденов в организирането на инцидента и ако се докаже ключовата роля на националистите в инцидента, партията да бъде забранена.