Шефът на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов прогнозира, че парното може да поевтинее още веднъж през октомври. Той направи прогнозата си пред БНТ.

Припомняме, на 30 юни КЕВР определи по-ниски цени за всички топлофикации от 1 юли 2015 година. С решението топлата вода и парното през лятото поевтиняват. За София намалението ще бъде с около 6%, за Бургас - 13.5%, за Велико Търново - 12%.

Иван Иванов увери, че токът за битовите абонати в следващите четири години ще се увеличава с не повече от 2 %, което било в рамките на инфлацията. По думите на шефа на енергийния регулатор, гаранция за поносима цена на електроенергията и качеството на услугата ще бъде и стартът на енергийната борса, което трябва да се случи от Нова година.

Иванов е категоричен, че комисията стои на своята висота и е независима. Той призна, че е знаел, че постът председател на КЕВР е един от най-горещите в държавата. Поел го единствено, за да допринесе с опита и компетентността си, за да бъде придвижена българската енергетика към европейската.