През 144-ия ден на протести срещу кабинета на Пламен Орешарски отново се чуха призиви за оставка на правителството и бяха блокирани кръстовища.
Днес е 12-ият ден от началото на студентската окупация в университетите.

След 18:00 ч. част от протестиращите започнаха да се събират в пространството между Министерския съвет и президентството, откъдето започна обичайното шествие по бул. "Цар Освободител" към парламента.

Според данни на МВР, около 19 ч. на ларгото е имало около 150 протестиращи.

Междувременно друга част от противниците на правителството се събра пред Софийския университет, за да засвидетелства своята солидарност с действията на студентите. Те на свой ред  благодариха за подкрепата. Младежите обявиха, че окупацията е безсрочна.
Артисти от университетския театър "Алма алтер" се включиха в протеста с музикални изпълнения.

Движението през Орлов мост и край Ректората беше блокирано. .

Двете групи демонстранти се събраха пред парламента с викове „Оставка".и „Мафия".

Към 20:30 ч. повечето от протестиращите започнаха да се разотиват.

По-рано през деня студентската окупация се разрасна като обхвана и Техническия университет. В 15.30 ч. беше окупирана 1154-а аудитория на висшето училище.

В Софийския университет беше сформиран щаб на студентите от окупираните университети.

Български студенти в Лондон също обявиха своята подкрепа за ДАНСwithme. В съобщение, получено на електронната поща на news.bg те разказват, че в  неделя са инсцeнирали на моста Ватерло  постановка с маски за гонене на призраците на ДС и злите сили на мафията и олигархията от България.

Място е избрано заради символичен му характер в  съвременната ни история - на него е извършено  покушението срещу българския журналист, писател и дисидент Георги Марков, за което има данни, че е организирано от ДС и КГБ, уточняват студентите.

„Повече от 35 години след убийството на писателя, призраците на ДС са все още живи и задушават всеки опит за демокрация в България", смятат протестиращите от ДАНСwithme-Лондон.

Те подчертават, че България трябва да скъса с комунистическото си минало веднъж завинаги.