Господин Пеевски има влияние в прокуратурата. Това заяви в сутрешния блок на Нова ТВ бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ именно прокуратурата е „компанията" на Делян Пеевски, която стои зад него. Още „политическата класа и тези хора, за които случващото се през последните 4 години не беше изгодно", допълни той.

На въпрос защо чак сега Пеевски е започнал да пречи на Цветан Цветанов, въпреки че бившият вътрешен министър знае за влиянието му отдавна, Цветанов бе категоричен: „Не мога да обясня и до ден днешен не мога да намеря отговор на този въпрос".

Той бе помолен да коментира какво се случва отсега нататък в партия ГЕРБ след напускането на петима нейни членове.

Припомняме, петима членове и учредители на партията на Борисов обявиха, че напускат ГЕРБ, за да създадат нов политически проект. Бойко Борисов от своя страна пожела успех на новата формация.

"Аз също им пожелавам успех. Членството е доброволен акт", откликна и Цветанов. От думите му стана ясно, че в партията членуват над 70 хил. реални членове, а в последните месеци са се присъединили още над 4 хил. души.
Според Цветанов обаче зад новия политически проект стои шефът на тв7 Николай Бареков.

Относно обвиненията срещу него Цветанов за пореден път изтъкна, че е невинен и че само времето и съдът ще докажат това, като си позволи да цитира лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, че справедливостта винаги възтържествува.

Цветанов още веднъж се разграничи и от обвиненията за организиране на протестите в знак на недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски.
„Няма как да организираш за часове 20 хиляди човека, които излязоха още първия ден. Това са спекулации", категоричен бе той.

Според бившия вътрешен министър протестите са изключително справедливи, защото е недопустимо държавата да се управлява по този начин, но подчерта, че не е желателно лица на ГЕРБ, като министри, да присъстват на демонстрациите, тъй като са възможни внушения и спекулации.

Цветан Цветанов не пропусна и да поздрави и да благодари на варненци за избора им на кмет. Въпреки ниската избирателна активност и контролираните секции в полза на другия кандидат Христо Бозов, по думите на Цветанов, все пак е победил „знаещият, можещият, мениджърът".