Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изпрати писмо от името на останалите партии - членки на Европейската народна партия (ЕНП) - ДСБ и СДС, до лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа".

В писмото се настоява за среща с Желязко Христов и Константин Тренчев, на която да бъдат обсъдени ситуацията в страната и проблемите на гражданите.

От ГЕРБ припомнят още, че на 12 август представители на ЕНП са приели решение за организиране на национална подписка против управлението на правителството. Тя трябва да се проведе от 6 до 21 септември.

В навечерието на 100-годишнината от Независимостта на България ГЕРБ ще проведе и Национална кръгла маса. На нея ще се включат представители на ЕС, синдикати и неправителствени организации, за да дискредитират "безотговорното управление на Тройната коалиция". В текста се посочва още, че ГЕРБ няма да остави без санкции действията на коалицията.

Основни акценти по време на кръглата маса ще бъдат обществените опасности и последиците от управлението й. "Надяваме се на срещата да определим и конкретните форми и мерки, с които да се изрази активният граждански протест срещу правителството", посочиха от партията.

Припомняме, че на 14 август, по време на посещението си в Дома за стари хора и инвалиди в Балчик, премиерът Сергей Станишев коментира намеренията на опозицията да бойкотира тържествата по случай 100-годишнината от Независимостта на България като "безумство". Станишев призова празникът да не бъде политизиран.