Спасителните служби в Нигерия са извадили петима ранени под отломките на сграда в Лагос, където в неделя падна самолет с над 150 души на борда, пише нигерийския вестник „This Day", цитиран от „РИА Новости".

На четирима от ранените е оказана помощ на място, а петият е приет в болница", съобщи ръководителя на държавната агенция за извънредни ситуации в Лагос Оке Осанинтолу.
По думите му и петимата спасени не са били на борда на самолета.

Според нигерийските власти всички пътници на разбилия се самолет са загинали. До момента спасителите са извадили 115 тела. Спасителните операции са затруднени заради сезонните дъждове, но въпреки това действията на екипите продължават.

Припомняме, пътнически самолет със 153 души на борда се разби в град Лагос, в югозападната част на Нигерия в неделя. Самолетът падна в гъсто населен жилищен район близо до летището и вероятно броят ще нараства. В сградата, в която се е блъснал е имало най-малко 40 души.

Самолетът е принадлежал на нигерийската авиокомпания Дана Еър.

Вчера от Гражданската авиация в страната обявиха, че двата двигателя на самолета са отказали преди катастрофата и пилотите са изпратили сигнал за повредите

Самолетът е изпълнявал полет от Абуджа до Лагос.