ГЕРБ защитиха Орлин Алексиев.

Ставаме свидетели как отдел на пропаганда и агитация на ЦК на БКП се превъплъщава в пресцентъра на МВР.

Това заяви Красимир Ципов на извънреден брифинг на ГЕРБ по повод намесването на общинаря Орлин Алексиев в кокаинова афера.
Бившите управляващи за втори път днес викнаха журналистите в централата си.

По какъв начин върви сътрудничеството между българските служби и техните колеги от ЕС и САЩ, попита Ципов. В момента няма никакво международно сътрудничество на родните служби, по думите му. Те били в изолация от чуждите партньорски служби.

Според партията на Бойко Борисов нашите служби замазват свой гаф по случая с дрогата в камиона от рали Париж -Дакар. Ципов смята, че се провежда PR акция с цел да се замаже пропускането на един камион с дрога, задържан на територията на друга държава.

От ГЕРБ са недоволни от това, че в момента става въпрос за смесването на оперативни данни с политически обвинения.

Цветан Цветанов пък каза, че по негово време са задържани големи количества дрога, с които не може да се похвали сегашният кабинет, нито пък Тройната коалиция. Заместник-председателят на ГЕРБ се похвали с акциите си срещу дрогата, начело на МВР. Никой не е бил прикриван, нито пък толериран, подчерта Цветанов.

Правят се политически внушения според него за да се ударят Йорданка Фандъкова, партията и лидера Бойко Борисов. Партия ГЕРБ няма да участва в подобен сценарий, категоричен бе той.

Цветанов попита защо няма арестувано лице и обясни, че ако има достатъчно доказателства, се пристъпва към арест. Орлин Алексиев дори не е разпитан по случая. Йорданка Фандъкова е разговаряла с общинаря.
Той й заявил, че няма никакви притеснения.

Отдалечихме страната си от европейската перспектива, категоричен бе в заключение Цветан Цветанов.

Припомняме, за момента МВР нито потвърждава, нито отрича - както се изразява главният секретар Светлозар Лазаров - съпричастността на общинаря към кокаиновата афера.
Днес обаче Лазаров сподели, че сред засечените унищожени документи в офис на Алексиев има и такива, свързани с рали „Дакар".
Именно от Южна Америка, където се провежда ралито, пристигна във Франция сервизният камион, пълен с гуми, натъпкани с 1400 кг кокаин.