Общо четири станаха жертвите на стрелбата в столичния квартал "Димитър Миленков".

Във Военномедицинска академия е починал стрелецът - 67-годишният Иван Калуков.

Припомняме, при инцидента на място загина 26-годишен мъж, по-късно в "Пирогов" почина и 28-годишна жена. Двете жертви са брат и сестра. Освен нападателя, рано днес стана ясно, че е починала и майка им - на 56 години.

Лекарите продължават да се борят за живота на друг прострелян вчера.

Стрелбата е провокирана от междусъседската разпра, започнала още в неделя следобед.

Група роми от крайния столичен квартал се събирали да отпразнуват първия ден от великденските пости - Сирни Заговезни, на който по традиция се палят огньове. Веселбата на ромската компания и няколко запалени гуми обаче станала причина за гнева на един от съседите - 67-годишният Иван Калуков, бивш военен, който от години живее в квартала, допълва Дарик.

Ден по-късно около 16.30 ч. следобед той влязъл с пистолет в дома на 26-годишния Кирил. Стрелял по него, по майка му Елена, сестра му Василка и по 22-годишния му приятел Бисер, след което стрелял и по себе си.

Всичко се разиграло пред очите на децата на Кирил. По думите на неговата съпруга, Иван е щял да убие и нея и други роми, ако не е бил свършил пълнителят му.

Кметът на район Искър увери в ефира на Нова Телевизия, че кварталът е спокоен и че допреди станалата трагедия там, не е имало сигнали за конфликти и напрежение.

Цяла нощ полиция патрулираше в района. По улиците е разположена жандармерия, за да запази спокойствието сред хората и да предотврати други инциденти.