„Делян Пеевски унищожи Цветан Цветанов във вътрешнопартиен план", заяви тази сутрин в ефира на „Нова телевизия" бившият вътрешен министър Румен Петков.

Той добави, че главния прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници също са паднали жертва на непремерените изказвания на Пеевски, в които той признава, че използва главните редактори на своите медии като инструмент за упражняване на политическо влияние.

„Пеевски задава темите и изпълнява поръчки. Той „слага чадъри и плюе", с което показа, че сме доста надценени с това стотно място по свобода на медиите", каза още Петков.

„Докато редовият гербаджия си мислеше, че Цветанов води битки с БСП и ДПС, той си е осигурявал медиен комфорт", поясни социалистът и допълни, че тези разкрития олицетворяват приемствеността между управлението на ГЕРБ и БСП.

Дали е в съдружие с Цветан Цветанов, или със Сергей Станишев - резултатът е същата кал. Това отвращава хората и те няма да излязат да гласуват, заяви още Петков и защити проекта на президента Георги Първанов.
„За разлика от БСП, в АБВ има хора, за които този калташки подход е чужд и неприемлив", заключи той.