Двете комисии все още описват щетите от градушката  в селата Владимирово и Мърчево, община Бойчиновци, съобщи „Хоризонт".

Проверени са 80 имота. Пораженията, засега, се оценяват на над 150 000 лева. Кметът на общината Светлин Сретениев потвърди пред кореспондента на БНР Николай Драгиев, че няма къща без щети.

Той изрази недоволство от работата на полигоните за борба с градушките и предложи тези площадки да бъдат прехвърлени на общините с цялата издръжка за ракети.

Могат да ни делегират и парите и правата и ние да си ги закупим, както правим със снегопочистването на общинска пътна мрежа. Това ми е възникнало като идея, сподели Драгиев.

В крайна сметка на мен не ми пречи като кмет на тази община да се ангажирам и с този проблем. Даже от общинския бюджет ще подпомогнем за закупуване на ракети. В крайна сметка, нашият регион е земеделски и ние като не спасим продукцията на хората и техните домове, какво правим. Нашите хора са без заплати, тоест без работа. Разчитат на градините, на собственото производство на зеленчуци, а в един момент те останаха без нищо, допълни още Драгиев.