Петко Сертов се е регистрирал в хотел в район „Лариса" в Атина. Това съобщи на брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
Един ден преди празниците от МВР пожелаха да разкажат новата информация, с която разполагат около изчезването на ексшефа на ДАНС Петко Сертов.

Припомняме, Сертов е в неизвестност от 5 декември, когато напуснал дома си. От 9 декември той се издирва и от Интерпол. Единствената сигурна информация, с която разполагаше полицията до този момент е, че той е напуснал страната в посока Гърция.

Лазаров изрично подчерта, че информацията е от достатъчно достоверни източници на силовото ведомство, като тя е събрана след съвместните действия на родното МВР и вътрешното министерство на Гърция.

Според нея на 20 декември Петко Сертов е наел стая в хотел в Атина. Там е останал и на 21 декември, като дори и обикалял в района на хотела, вечерял е, разговарял е на гръцки. На 22 декември в 8.00 часа сутринта е напуснал хотела в неизвестна за МВР посока. Според силовото ни ведомство бившият шеф на ДАНС е бил сам.

Не е извършено престъпление, няма данни за нарушение и за насилие върху него, увери за пореден път Лазаров.
Той се обърна с призив към Сертов като към човек от службите и от системата и го помоли да се яви, в което и да е районно управление на МВР на територията на ЕС и да покаже личната си карта, за да бъде прекратена процедурата по издирването му. Докато това не бъде направено, МВР няма да се откаже от издирването.