В пловдивския район „Северен", където са ромските махали „Армана" и „Шекера", започна масова задължителна пререгистрация на каруците, за което администрацията на града взе решение.

На бившето депо за тролеи и автобуси на „Градски транспорт" под Карловския надлез по обед се събраха поне 30 пребоядисани в жълто и червено ромски талиги, както изисква законът.
Водачите им пък бяха със светлоотразителни жилетки, съобщи Радио Пловдив.

Кметицата на района Ина Филипова обяви, че само за ден нови номера и талони получават най-малко 60 каруцари от двете ромски махали. Бяха им раздадени и схеми с маршрутите, по които не могат да се движат.

До момента на наказателния паркинг в квартал „Тракия" са били вдигнати 9 каруци, 7 от които са прибрани срещу платени наказания. Отпаднало е обаче решението да се плащат и 30-те лева, с които се наказват шофьорите на коли, вдигнати с паяк, призна началникът на „Общинска охрана" Тодор Торлаков.

Така по новата Наредба 1 каруцарите, които нарушат кметската забрана за движение в центъра, ще плащат 50 до 500 лева, плюс 10 лева за ден престой на паркинга, след третия от вдигането.