Все още няма официална информация от страна на Патриотичния фронт кои точно ще са техните хора в областната управа на София и в Министерство на отбраната.

Припомняме, че след две седмици закани за оттегляне на подкрепата на патриотите от кабинета „Борисов 2" заради назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и областния управител на София град Веселин Пенев вчера ПФ и РБ „сключиха брак по сметка" и се разбраха като гаранция за доверие патриотите да си сложат експерт към Исмаилов и зам.-областен управител на Пенев.

„Ще бъдат представени кандидатурите за тези постове, когато ги поискат от ГЕРБ", обясни пред журналисти съпредседателят на ПФ Валери Симеонов и поясни, че ако от партията на Бойко Борисов харесат и приемат предложенията, то тогава те ще бъдат представени публично.

Днес партията на Симеонов НФСБ се събра на конгрес в Националния дворец на културата в столицата, като на него присъстваха и представители на други партии във фронта.

„Съответно най-важният въпрос за нас е уреждането на това спиране на новините на турски език по БНТ", посочи още лидерът на НФСБ и изтъкна, че патриотите не са се отказали от това си искане, обединили са се с Реформаторския блок по темата и ще настояват за подобна промяна.

Съпредседателят на ПФ коментира и друга актуална тема около фронта, а именно предложения от тях за председател на Комисията по култура и медии към Народното събрание Слави Бинев.

Симеонов призна, че научава от самите журналисти за изразената по-рано днес позиция на председателя на парламента Цецка Цачева, а именно призива Бинев да си подаде оставката.

„Няма да избързвам с отговора. Дайте ми възможност да се запозная. Ако трябва ще говоря с г-жа Цачева, ако наистина я е поискала. Предпочитам да не коментирам гилдията, която протестира. Това е трупата на Народния театър и един човек, който доколкото знам е режисьор там - Александър Морфов, който използва махленски език и обидни квалификации и не искам да го коментирам", отсече още патриотът.

Той самият е оптимист, тъй като мисли, че всеки проблем може да намери своето решение, стига то да бъде търсено. „В случая не виждам желание от страна на тези, които протестират да търсят решение на проблема. Виждам категорична дискриминационна позиция. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент. До момента не съм чул нито един сериозен такъв", отсече още по темата Симеонов.