Соломон Паси се оттегли от битката за кметския стол на София. В Тwitter рано в понеделник той обяви: "Благодаря на @KunevaMeglena за номинацията ми за кмет на София. Сега е належащо единството вдясно. Поради което се оттеглям от надпреварата".

Припомняме, на 16 май председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева предложи кандидатурата на Соломон Паси за столичен градоначалник.

Ден след това съпругата на бившия външен министър и негов заместник в министерството - Гергана Паси, обяви във Фейсбук, че "семейният съвет" няма да подкрепи номинацията на Соломон за столичен кмет.

Месец след като името на Паси беше коментирано и в лявото, и в дясното политическо пространство, на 27 юни в събота  от Демократи за силна България издгнаха кандидатурата на Вили Лилков за надпреварата за кметския стол. Днешният отговор в Тwitter на Паси е вероятния отговор на тази номинация.

Към момента от партията на Меглена Кунева не са отговорили дали биха подкрепили Вили Лилков за кандидат, за да има "единство вдясно".