От 14.00 часа днес до събота всички граници на Гърция със съседните страни ще бъдат затворени заради протестите на земеделците, които планират да блокират републиканската магистрала със селскостопански машини.

Според публикациите в гръцките медии днес следобед земеделците подновяват протестите си и ще излязат на магистралата Солун-Атина. На ГКПП Илинден-Ексохи са пристигнали първите участници в демонстрациите от Драма. Днес пунктът няма да бъде затварян, а протестът ще бъде само предупредителен.

По сведения на организаторите в протестните действия ще се включат много производители с трактори от Лариса, Кардица, Трикала, Магнисия и правителството ще се принуди да намери решение на проблемите им.

Планира се блокада на републиканската магистрала във вторник следобед. Според информацията тракторите ще останат на пътя поне до събота - 24 януари. От министерството на земеделието следят ситуацията. Не е изключено министърът Сотирис Хадзигакис да посети района на блокадата през седмицата.

От Министерството на външните работи предупредиха, че утре съществува възможност за временно затваряне на централните пътни артерии Солун-Атина.