Определят новия албум на Moby за одисея зад кадър с него. „Destroyed", както и книга с  фотографии на Moby излизат на 16 май за собствения лейбъл на артиста Little Idiot.

В България албумът е премиера за „Анимато Мюзик" и ще бъде достъпен на CD. Фотографската книга Destroyed ще бъде издание на Damiani, 128 страници, 55 фотографии, правени от Moby по целия свят,

Те ще ни представят една страна от турнетата, която често остава скрита. Сред тях са моментите в неестествена среда като хотелски стаи, летища и бекстейдж зони. Албумът и фото книгата в комбинация дават личен поглед към света на Moby и творческия процес на артиста. И музиката, и снимките са направени през един и същи период и са вдъхновени от странния и несравним свят на пътуването по време на турне.

За да отбележи издаването на деветия си студиен албум, звездата ще издаде и безплатно дигитално EP с три песни от Destroyed, което ще бъде достъпно за даунлоуд на moby.com. В допълнение, ще има и трилогия от кратки филмчета, режисирани от Moby за всеки от траковете. Те ще бъдат пуснати онлайн.

Moby снима, откакто се занимава с музика и носи камера, където и да е. Една от целите на моите снимки е да представя нормалното за странно и странното за нормално, разказва той.

Песните на Moby от Destroyed са написани късно вечер в хотелски стаи по целия свят. Саундтрак към празния град някъде по света, някъде към 2.00 през нощта, Destroyed събужда нощни настроения, едновременно на тревожна изолация и комфорт от тихото уединение.

Продуциран от Moby и миксиран от Ken Thomas (работил с всички от David Bowie и Queen до Sigur Ros и M83), Destroyed е записан с помощта на винтидж аналогово оборудване и миксиран на пулт Neve от 1972 от Abbey Road. Destroyed се препоръчва за консумация късно през нощта, когато градът вече спи.