Президентът на Йемен Али Абдула Салех заяви, че няма намерение да отстъпи властта, докато неговите противници имат възможност да заемат важни политически постове, предаде The WASHINGTON POST.

Според него, мирното предаване на властта не би позволило тези хора да управляват страната.

Тяхното идване на власт ще доведе до гражданска война.

Това е заявил държавният глава по време на 20-минутно интервю за изданието - първото му интервю, след завръщането му в страната.

Президентът на Йемен заяви преди дни, че смята да предаде властта на свой приемник, за да се сложи края на напрежението в страната, предизвикано от нестихващите протести срещу неговото управление, предаде Би Би Си.

В първото си изявление след завръщането си от Саудитска Арабия, йеменският президент призова за диалог и скорошно провеждане на избори.

Припомняме, Съветът за сигурност на ООН отново настоя насилието в Йемен да бъде прекратенослед като десетки протестиращи бяха убити, след завръщането на Салех в страната.

На 23 септември Али Абдула Салех се завърна в страната, след като в продължение на 3 месеца се лекува в Саудитска Арабия. Президентът на Йемен беше ранен при опит да покушение на 3 юни.